Rabu, 05 Januari 2022

10 cara sinau sing nyenengake sing bisa kita gunakake.

 METODE sinau ngapalake saka buku iku kuna. Kita bisa nglampahi jam njelajah otak karo kabeh subyek, nanging cara iki ora mesthi efektif nalika kita kudu njlèntrèhaké maneh asil memorization. Dadi, apa sing kudu kita lakoni yen pengin sinau nanging angel konsentrasi maca buku? Mangkene 

1. Nandhani perangan-perangan kang wigati 

Teknik nandhani perangan-perangan kang wigati saka apa kang wis diwaca iki mujudake salah sawijine pidhato pasinaon kang prasaja lan akeh digunakake. Wacanen teks kanthi jangkep dhisik, banjur tandhani tembung kunci utawa ukara pokok. Mangkono, kita bisa ngolah informasi kanthi tembung kita dhewe yen dibutuhake. 

2. Nyathet Sejatine tujuwane 

nyathet yaiku kanggo nyimpulake materi utawa artikel ceramah nganggo basane dhewe-dhewe, supaya gampang ngeling-eling asile pamikiran kang ditulis. Kuncine yaiku ngringkes isi kasebut kanthi cepet lan ora ninggalake informasi penting. Kita bisa nggawe cathetan ing selembar kertas, ing mburi buku teks utawa nggunakake smartphone. Iki kaya sing dikutip saka Wektu Ujian, Jumat (13/2/2015). 

3. Mind Mapping 

Kauntungan saking mind mapping inggih menika saged ngirit wekdal kangge sinau saha langkung ngiyataken ilmu kangge ujian. Peta pikiran minangka alat sing serbaguna. Bisa digunakake kanggo debat, njelasake esai utawa topik riset lan kanggo persiapan ujian umum. Yen wis biasa, kemampuan nggawe peta pikiran bakal luwih cepet lan luwih gampang, mula cara iki bakal dadi alat sing cocog kanggo ngadhepi ujian. 

4. Flashcards 

Metode Flashcards minangka cara sing efektif banget kanggo sinau nalika nyoba nyerna macem-macem fakta, tanggal, rumus utawa kosakata. Mata pelajaran kaya Sejarah, Fisika, Matematika, Kimia, Geografi utawa basa apa wae bakal luwih gampang disinaoni nggunakake kartu flash. 

5. Pasinaon Kasus 

Pasinaon kasus bisa mbantu kita nggambarake teori lan nyelehake ing konteks sing luwih akrab lan nyata. Pasinaon kasus digunakake kanggo mangerteni implikasi saka sawetara teori. Iki utamané migunani ing bisnis utawa hukum subyek. Kanthi cara iki kita bisa luwih ngerti aplikasi teori lan apa teori bener nyatakake skripsi. 

6. Metode Quiz 

Quiz takon maneh materi sing wis disinaoni. Iki minangka cara sing apik kanggo mriksa cathetan sinau ing minggu lan dina sadurunge ujian. Kuis bisa nuduhake ing endi kekuwatan lan kelemahane, supaya kita bisa fokus sinau kanthi luwih tepat. Cara kuis bisa ditindakake kanthi klompok karo kanca utawa kulawarga. 

7. Brainstorming 

Iki minangka teknik pasinaon liyane sing becik ditindakake karo kanca utawa kanca kelas. Brainstorming minangka cara sing apik kanggo ngembangake gagasan apa wae saka topik apa wae. Ora ana jawaban sing salah nalika brainstorming, sing sampeyan lakoni mung mbantah lan njupuk ide, mula kita bisa mriksa jawaban kasebut. 

8. Teknik Mnemonic 

Mnemonic wis dikenal wiwit Yunani lan Roma kuna lan isih digunakake nganti saiki. Mnemonic minangka teknik kanggo nggampangake ngeling-eling konsep kanthi digandhengake karo konsep liyane sing luwih akrab karo kita. Ana akeh cara kanggo ngetrapake metode mnemonik lan gumantung saka kreatifitase. Conto mnemonik sing paling populer yaiku lafal "Mejikuhibiniu" (Abang-Orange-Kuning-Ijo-Biru-Indigo-Ungu) sing digunakake kanggo ngeling-eling warna pelangi. 

9. Nyetel wektu sinau 

Proses pamulangan bakal luwih tumata kanthi jadwal pasinaon. Jadwal sinau menehi gambaran babagan wektu lan tujuan sing kudu digayuh. Ana akeh aplikasi online gratis sing nggawe luwih gampang ngatur jadwal sinau. 

10. Nggambar 

Akeh wong sing luwih gampang ngelingi gambar tinimbang teks. Mulane dheweke luwih bisa ngapalake konsep yen digambarake nganggo foto utawa gambar. Sinau sing apik! (rfa)

Tags :

SDN 4 CIRAHAB

KI HAJAR DEWANTARA

  • " Ing ngarso sang Tulodo " ( Di depan memberi Contoh )
  • " Ing Madyo Mangun Karso " ( Di tengah Memberi Bimbingan )
  • " Tut Wuri Handayani " (Di belakang Memberi Dorongan )

  • : SD Negeri 4 Cirahab
  • : 13 Februari 1980
  • : Cirahab Rt03/04 Kec. Lumbir
  • : sdn4cirahab@gmail.com
  • : 087878789224

Posting Komentar